Home     L(e)espakket Twee vaders, twee moeders
L(e)espakket Twee vaders, twee moeders

L(e)espakket Twee vaders, twee moeders


L(e)espakket Twee vaders, twee moeders


Elsbeth de Jager, Ellen Wennink


€ 39.99


Artikelcode: ISBN 9789491777516

  • Samenvatting
  • Ook afzonderlijk te bestellen

In Nederland zijn er ongeveer 25.000 kinderen met homoseksuele ouders.
Ongeveer de helft van deze kinderen krijgt te maken met vooroordelen. Voor andere kinderen is het hebben van ouders van hetzelfde geslacht blijkbaar nog regelmatig “raar”.
Dit maakt kinderen met twee vaders of twee moeders onnodig kwetsbaar.
Duidelijkheid kan hierbij helpen.

Het L(e)espakket kan gebruikt worden om dit op een speelse en begrijpelijke wijze bespreekbaar te maken, thuis en in de klas. Het bestaat uit drie boeken:
Hoera! Wij worden papa!!! - Prentenboek, vanaf 4 jaar
Mama's zijn stoer! - Prentenboek vanaf 5 jaar, zelf lezen AVI E4, Clib 3
Hoe bedoel je? - Jeugdboek vanaf 9 jaar, AVI E4, Clib 5

Het prentenboek Hoera! Wij worden papa!!! vertelt over twee berenvaders met een kindje. Het boek is prachtig geïllustreerd door beeldend kunstenaar en kunstdocent Ellen Wennink uit Naarden.

In het boek Mama’s zijn stoer! lezen we over Mike die heel gelukkig is met zijn mama Sanne en mama Loes. Maar zijn klasgenootjes snappen het toch niet helemaal. Daarom gaat Mike er in de kring over vertellen. Met pijn in zijn buik, want spannend is het wel …
Mama’s zijn stoer! is geschreven op AVI E4 / CLIB 3-niveau. Ook in dit boek staan schitterende illustraties van Ellen Wennink.

Het jeugdboek Hoe bedoel je? laat zien hoe moeilijk Naomi het heeft als haar ouders gaan scheiden omdat haar vader homoseksueel blijkt te zijn.
Pia Dijkstra (D66) schreef hierover: “Dit boek is een mooi voorbeeld hoe homoseksualiteit onder leerlingen bespreekbaar kan worden gemaakt. Bovendien is het op een respectvolle en begrijpelijke wijze geschreven. De moeite waard om te lezen.”
Hoe bedoel je? is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en bevat het eerder gepubliceerde boek ‘Niet waar!’ en het nieuwe vervolg daarop ‘Echt wel!’
AVI E4 / CLIB 5

Inkijken:


Biblionrecensie van de boeken van Elsbeth de Jager


Gratis kleurplaten: