Home     Screenshot
Screenshot

Screenshot


Screenshot


Judith Visser e.a.


€ 14.99


Artikelcode: ISBN 9789491777530

  • Samenvatting

Screenshot
Een moorddadig traject

Judith Visser, Jolanda Roth, Marloes Vrijdag, Johan van de Velde, Mirjam Hildebrand, Melissa Skaye, Jozef Bakker, Isabella Driesmans, Gineke van der Putten.
In samenwerking met Schrijven Online

Overal was bloed. Ik wilde weg van dit monster. Ik had hier nooit aan moeten beginnen.

Om naast haar studie journalistiek wat bij te verdienen, heeft Laverne Freeman zich door Lex van Trigt, beter bekend als Mister Teenage, laten rekruteren als proefpersoon bij het onderzoeksinstituut MIW - Meten Is Weten. Wat Lex niet weet, is dat Laverne zich bewust met hem inlaat om zijn dubbelleven te onderzoeken. Lex’ carrière als DJ is in opspraak geraakt vanwege zijn betrokkenheid bij de zwangerschap van een tienermeisje, maar hij schijnt ook financiële belangen bij het MIW te hebben. Laverne is vastbesloten uit te zoeken wat Lex en het MIW te maken hebben met het vervaardigen en verkopen van partydrugs aan tienermeisjes, loverboys en pooiers.

Tijdens een wetenschappelijk onderzoek naar de seksuele opwindingsrespons bij vrouwen, krijgt Laverne gruwelijke beelden van Lex’ moord voorgeschoteld. Als ze op de vlucht slaat, wordt ze door medewerkers van het instituut overmeesterd, gedrogeerd en opgesloten.

De studente, op zoek naar een spraakmakend artikel, wordt zelf het slachtoffer.

Screenshot is een thrillernovelle die tot stand is gekomen door de samenwerking van negen schrijvers.
Screenshot: een rollercoaster van spanning, actie en mysterie.

Melissa Skaye, namens het Screenshotteam.

Paperback,
145 pag.

Verwacht 11 juni 2016De novelle Screenshot is door maar liefst negen auteurs geschreven.
Drie jaar geleden is dit "crowd-writing" project gestart door Judith Visser en projectredacteur Johan van den Ende. Schrijven online, een grote schrijverssite, is het platform waarop dit alles gebeurde.
Judith schreef het eerste hoofdstuk en verzon de titel - Screenshot. Leden van de site konden een tweede hoofdstuk schrijven op basis van Judiths eerste, en vervolgens kozen Judith en Johan de beste inzending.
Die inzending werd online geplaatst als het definitieve tweede hoofdstuk, en daarna was het aan de leden om een vervolg - een derde hoofdstuk - te schrijven. Twaalf hoofdstukken zouden het worden, iedere maand een nieuwe winnaar. Één verhaal, geschreven door meerdere auteurs, dat is: crowd-writing.

De auteurs:
Jozef Bakker,
Isabella Driesmans
Mirjam Hildebrand
Gineke van der Putten
Jolanda Roth
Melissa Skaye
Johan van de Velde
Judith Visser
Marloes Vrijdag